Sobotní den Oceania Open nebyl zdaleka tak horký jako páteční.
Semifinálové a finálové jízdy K1ž, C1m a C2 byly odjety pod mrakem. Pár favoritů na středně těžké trati vypadlo. Bohužel i z řad našeho týmu.

 
V C1 se na startu semifinále objevil Standa Ježek a Lukáš Rohan. Oba dva vyřadila jedna branková kombinace. Oba zde dostali padesátku. Proběhl
dotaz, ale neúspěšně. Lukáš připustil, že se na branku díval trochu z podhledu a ruku do ohně by za čistý průjezd nedal.

Veronice Vojtové tento kanál sedí. Čtvrté místo ve finále je opět ukázka
toho, že seniorský ženský tým se může začít spoléhat na více děvčat.

Kačka Kudějová měla smůlu na vodu. Na jedné kombinaci uprostřed tratě si trochu déle surfovala na vlně a pak jí kousíček k finále chyběl. Byla z toho trochu smutná ale ví že na vyhrávání je ještě zbytečně brzy.
  
Karolína a dobrý pocit z jízdy. Holky Galuškovi v semifinále startovaly za sebou. Karolína již zase cítila že dojede v tempu do cíle. Hodně lidí určitě překvapila. V semifinále a finále obsadila i po několika podjetí branek a jednoho doteku páté místo. Po úrazu má tréninkové manko ale hlava závodníka jí asi zůstala.
 
Už mnoho let stále stejný obrázek. Jess Fox a Karolína na stupních vítězů. Kája obsadila páté místo celkově a druhé místo v kategorii U23.
 
Benjamínek týmu Tonička Galušková byla v kategorii juniorek druhá. Kačka Kudějová jí půjčila na vyhlášení opravdovou reprezentační bundu.
  
Koplík - Vrzáň neměli svůj den. Každého také očividně zajímal při procházení tratě jiný objekt. Minutu před startem rychle dojeli za reprezentačním fyzioterapeutem Tomášem Dvořákem na předstartovní servis.

Maty Lhota /USK/ obsadil v junorech druhé místo. Nebyl úplně spokojen, protože se nedostal o šťouch do semifinále ale konkurence v
kategorii C1 byla obrovská.

Standa byl trochu zaskočen verdiktem rozhodčích ale nějak to moc neřešil. Svoje opravdové zlato měl na krku zavěšené celý den a co by pak dělal
a k čemu by mu bylo nějaké obarvené železo.

2016 Slalom Series