SVĚTOVÝ POHÁR TROJA PRAHA

Již od rána se do Troji začal valit neuvěřitelný dav lidí. Jejich bezpečnost bedlivě střežila policie. Žádný terorista neměl šanci.
 
Obrovskou bitvu před zaplněnými tribunami připravilo finále kajakářů. V desítce nejlepších se představili hned čtyři Češi a domácím závodníkům se podařilo nevídané – obsadili první čtyři příčky. V K1Ž Němka Funková jela jako blesk a i s třemi "šťouchy" se stala nejlepší kajakářkou. Vojtová čtvrtá, další Češky neobsadily přední místa jak se očekávalo. Vítězem Světového poháru se stal Jiří Prskavec, který obhájil prvenství z loňského roku. Olympijští vítězové v C2 Škantárové ve finále C2 muži všem ulétli a ovládli i Troju.

  
Startovací blok, magická brána do vodního pekla byla v dolní části ještě trochu vykrojena a to podle rozměrů ramen Vávry Hradílka.
Všichni zúčastnění závodníci SP se tedy nakonec do této brány vešli.
  
Trať na finále SP připravena.
  
Hanku Kneblovou - mezinárodní rozhodčí, zavřeli raději u tratě do klece. Asi aby jim neutekla.
  
Fanoušků bylo neskutečně moc. Ti co stáli vzadu byli rádi že viděli na 4 velké obrazovky. Řevem by strčil trojský rozvášněný dav
do kapsy i ostřílené anglické fandy na fotbalovém stadionu. To se nedá popsat, to se muselo zažít.
  
Do stánku ČVUT Praha /projektoval slalomový kanál v Riu/ se instalovala maketa této dráhy. Bezpečáci donutili Járu Pollerta dodržet veškeré bezpečnostní
předpisy. Jára musel pro případ protrhnutí hráze vlastnoručně nafouknout za asistence svého otce a sekretáře svazu Ivoše Eichlera evakuační plavidla.
  
Celé dny se tým expertů snažil z velké vlny udělat ještě větší vlnu a z neprůjezdného válce ještě neprůjezdnější.
  
Sekretář svazu kanoistiky Ivo Eichler si o přestávce SP fouknul tréninkově 30km v okolí. Jinak běhá maratóny a běžel i nějaký marathón v USA.
Škoda že tu chyběli karlovaráci Filip Lepík a Dušan Maceček - experti na maratony.
  
Karáčo se objevuje nejen v Himalájích a dalších koutech světa ale i na SP v Praze.
  
Luboš Hilgert v tuto chvíli má ještě úsměv na tváři. Štěpána si s přehledem vyjela semifinále. V semifinále ve střední pasáži jela
více na risk než ostatní, musela se vracet a taky se na ní přilepilo pár šťouchů.
Olympijská vítězka Elen Kaliská se ještě umívala. Kdyby tušila, že snad poprvé ve své skvělé kariéře bude poslední, vzala by si
tento den na hlavu raději černou kšiltovku.
  
Kačka Kudějová, favoritka závodu měla celý víkend skvělou náladu a zdraví své fanoušky. Tonička Galušková se poprvé postavila se sestrou Karolínou na start SP.
Dostala šanci jet měřenou předjízdu a rozhodně by v semifinále se třemi doteky a výsledným časem 119,54 poslední nebyla. Postupový čas do finále byl 111,38.
  
Česká "one team show" ve finále kajaků začíná. Tunka je už v cíli a nastavuje neuvěřitelný čas. Komentátoři Pavel Foukal a Míra Lenc z výšky s úděsem
v očích sledují, jak se jeden český kajakář za druhým valí korytem a válcují svět. 4 čeští kajakáři na prvních 4 místech. Tohle snad nelze ani komentovat.

        
V Troji se to pokreslenými fanoušky od nejlepších slalomářů světa jen hemžilo. Ti si teď asi týdny nevlezou do sprchy.
  
Hlídač lávky vydržel sedět na židli tři dny v jednom kuse. Byl celou dobu ve střehu ale v neděli k večeru již nevydržel.

V neděli se pomalu setmělo a zazvonil zvonec a letošní pohárové pohádce byl konec.