LIPNO 2021 - pátek odpoledne

  
Hned si každý všimnul, vysekané břehy - pořádající si letos dali do těla a řádně si mákli.
  
U vstupu do elektrárny se jako vždy usadili Resulťáci, kteří již nerozlučně mnoho let patří k slalomářským akcím a potkáváme zde i vodního slalomáře,
veleúspěšného singlíře a není to tak dávno, kdy všichni příznivci vodního slalomu zbystřili když slyšeli od hlasatele že na trati je Standa Ježek.
To byly doby, kdy by málokdo z nás předpokládal že jeho kategorii ovládnou i ženy....co ženy....dnes již i mladá třináctiletá děvčata.
  
Co upoutalo pozornost všech kteří byli zvyklí přijíždět přes most vozidly z obou stran, byl zákaz vjezdu z důvodu havarijního stavu mostu.
     
Přehrada letos pouštěla vrchní teplou vodu a všichni si pochvalovali, pakliže počasí nebylo zrovna nejteplejší.
  
Televizní technika byla všudypřítomná, kamery rozeseté po trati, ale dosud se mi nepodařilo zjistit, kdy se bude přenos závodů vysílat.
  
Břehy obsadily trenéři oddílů se svými svěřenci.

Pár snímků z pátečního volného tréninku před stavbou trati.

  
  
  
  

Co se děje zajímavého okolo vody?
  
Vláďa Galuška se podle posledních informací přeorientovává na prodej Ovoce a zeleniny a možná i výrobu pečiva. Vávra bude reklamní propagátor.
  
Když jsme u obchodníků - jak jsme již byli roky zvyklí, letos ale nepřijeli se stánkem prodejci „Langoše“, na který jsem se nejen já a mnoho dalších těšil,
ale břeh obsadili prodejci gulášové polévky za 99,- Kč a prý i klobása stála také tolik. Kam se hrabe Filmový festival v Karlových Varech a tak
do budoucna budeme muset počítat s tím, že před odjezdem na Lipno budeme muset zajít do banky. Snad se to nestane pravidlem.

Na Čertovo proudech se každoročně již od roku 2007, potkávají kajakáři i další fanoušci divoké vody.
  
K sjíždění Vltavy pod přehradou neodmyslitelně patří také vyhlášený vlak Helltrain, který po celý víkend pendluje kolem Vltavy.
Vodáci a „creekeři“ tak nemusí ztrácet čas s vyvážením aut a můžou si nerušeně užívat tři dny pádlování což ale nakonec nemusí být 100%ní pravda.
Zažil jsem to na vlastní kůži, vlak byl od dolní Čertovy stěny tak naplněn vodáky a loděmi, že v jedné zastávce ani nezastavoval dalším čekajícím
vodákům a to již v mém případě měl vlak asi skoro 3/4 hodinové zpoždění. Myslím že nejen letos scházely alespoň 2 vagony navíc.

  
Pozorně jsem sledoval vykládání lodí na konečné a mezi vodáky jsem spatřil známou tvář bývalého vodního slalomáře Viktora Legáta.
  
Samozřejmě, že zde potkáte i vodáky z Karlových Varů nebo z oddílu SK Hubertus.

A každým rokem i rodinu Martina Dolejše, sjíždějící letos již od čtvrtka Čertovy proudy na raftu.